Facebook Pixel Code

Regionalna konferencija “Delotvorno oduzimanje imovinske dobiti stečene krivičnim delima na Zapadnom Balkanu”

U Sarajevu, 15. i 16. marta 2023. godine, Sekretarijat RAI (Regionalna antikorupcijska inicijativa – RAI), u saradnji sa Centrom AIRE (Savetovanje o individualnim pravima u Evropi) organizuje Godišnju alumni konferenciju „Efektivan povrat imovine na Zapadnom Balkanu”.

Konferencija se organizuje u okviru projekta „Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala na Zapadnom Balkanu kroz jačanje regionalne saradnje u oblasti povraćaja imovine“. Od 2019. godine, uz podršku Vlade Velike Britanije, projekat se sprovodi u svih šest jurisdikcija Zapadnog Balkana, uz učešće Bugarske, Hrvatske, Moldavije i Rumunije.

Teme o kojima će se razgovarati na ovom stručnom skupu su: Povraćaj imovine na Zapadnom Balkanu kroz prizmu praktičara, Posebne istražne radnje i finansijske istrage, Oporezivanje neprijavljenih prihoda – pravni okvir i praksa u Crnoj Gori, Pravna praksa ESLJP u pitanjima stečene imovine po kriminalnim aktivnostima, Društvena ponovna upotreba oduzete kriminalne imovine – vidljivost kao oruđe u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, Kripto imovina – pristup zakonodavaca i praktičara na Zapadnom Balkanu…

Drugog dana konferencije, na panelu Društvena ponovna upotreba oduzete kriminalne imovine – vidljivost kao oruđe u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, direktorka i jedna od osnivačica ASTRE Marija Anđelković govorila je o iskustvima iz rada naše organizacije, i načinu na koji se ova tema kod nas tretira i sprovodi u praksi.

Scroll to Top