Facebook Pixel Code

Vip i ASTRA u zajedničkoj humanitarnoj akciji

Vip donirao 2 miliona dinara za borbu protiv trgovine ljudima

Preko million dinara prikupili su Vipovi korisnici slanjem SMS poruka na humanitarni broj 2001

Beograd, 3. februar 2012. – Kompanija Vip mobile i njeni korisnici donirali su ukupno 2 miliona dinara lokalnoj nevladinoj organizaciji ASTRA posvećenoj borbi protiv trgovine ljudima, i tako podržali napore u rešavanju ovog problema na našim prostorima.

Uručujući simbolični ček, Tanasis Kacirumpas, predsednik Upravnog odbora Vipa podsetio je da ova kompanija tradicionalno sredstva namenjena kupovini novogodišnjih poklona za poslovne partnere i zaposlene usmerava u humanitarne svrhe i istakao da su više od milion dinara ovog puta poklonili Vipovi korisnici slanjem SMS poruke na humanitarni kratki broj 2001.

Predsednica ASTRE Marija Anđelković, zahvaljujući na donaciji, rekla je: „Ohrabreni smo činjenicom da se jedna velika kompanija kao što je Vip pridružila prevenciji trgovine ljudima i unapređenju pomoći osobama koje su preživele trgovinu ljudima, jer smatramo da ni Srbija kao država ni društvo u celini još uvek ne posvećuju dovoljno pažnje ovom problemu, bez obzira na njegovu rasprostranjenost i posledice“.

Sredstva od donacije biće usmerena u nabavku moderne telefonske centrale zahvaljujući kojoj će biti unapređen rad SOS telefona za žrtve trgovine ljudima, zatim u kupovinu službenog vozila koje će ASTRI pomoći da stigne do ugroženih širom Srbije, kao i u jačanje mreže terapeuta koji će žrtvama trgovine ljudima pružati neophodnupsihološku pomoć.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top