Facebook Pixel Code

Učestvujte u potragama za nestalom decom- Missing Children Europe kampanja

Popuniti Vaš album za evropsko prvenstvo i tako omogućite brže i efikasnije potrage za nestalom decom

 Beograd/Brisel, 14. jul 2016. godine


Organizacija Missing Children Europe je danas pokrenula kampanju prikupljanja sredstava za pomoć i podršku prilikom potrage za nestalom decom širom Evrope. ASTRA kao organizacija koja vodi evropski broj za nestalu decu u Srbiji 116 000 se priključuje i podržava kampanju koja ima za cilj da omogući efikasnije potrage za nestalom decom, kao i što brži pronalazak dece koja se i dalje vode kao nestala. Putem 116 000 broja ASTRA je primila preko 1300 poziva i 67 prijava različitih vrsta nestanaka (43 devojčice i 24 dečaka).

U nastavku prenosimo saopštenje organizacije Missing Children Europe povodom kampanje koja je pokrenuta.

 „Evropsko prvenstvo je završeno. Ono što je preostalo, osim nekoliko prvoklasnih golova i nove stadijumske pesme, je popunjavanje albuma sa sličicama fudbalera. Skupljanje 680 sličica za album nije lak zadatak, ali Missing Children Europe, evropska organizacija za nestalu i seksualno zlostavljanu decu, je tu da pomogne. Ono što organizacijama koje čine Missing Children Europe nedostaje jesu deca.

Naruči Panini sličicu koja ti nedostaje putem sajta www.missingstickers.eu i na taj način pomozi Missing Children Europe da pronađe nestalo dete. Takođe, u sklopu kampanje je kreiran i video spot koji možete pogledati na sprskom jeziku ovde.

 Još od aprila, skoro svaki ljubitelj fudbala u Evropi je bio zauzet sakupljanjem Panini fudbalskih sličica. Sa prostorom za 24 nacionalna tima i preko 96 stranica, ovogodišnji album je deblji nego ikad. Potrebno Vam je oko 680 sličica da ga popunite. To je zaista mnogo sličica, i podrazumeva mukotrpan trud kako bi se pronašli fudbaleri koji nedostaju. Organizacije koje se pružaju pomoć i podršku zvaničnim organizama u potragama za nestalom decom, su takođe, u neprekidnoj potrazi.  Stoga Missing Children Europe želi da iskoristi fudbalsku groznicu kako bi prikupili novac za potrage, pomoć i održivost mreže brojeva 116 000 u Evropi.

 

Delphine Moralis, generalna sekretarka za Missing Children Europe: U Evropi, na svaka dva minuta dete je prijavljeno kao nestalo. Razlozi nestanka dece su različiti, usled konflikta, zlostavljanja, zanemarivanja, otmice od strane roditelja ili usled migracija. Svaki slučaj je specifičan i zahteva lični pristup. Mi smo želeli da iskoristimo široko rasprostranjenu zainteresovanost za ovaj šampionat kako bi podigli svest među ljudima o teškoj situaciji u kojoj se hiljade dece nalazi. Vaša donacija našoj mreži i našoj liniji za pomoć za nestalu decu, može spasiti živote.

 

Sličice mogu biti kupljene samo preko sajta www.missingstickers.eu i cena jedne sličice iznosi 0.20 evra. Takođe, možete donirati novac iako Vam nijedna sličica nije potrebna. Minimalna donacija je 5 evra, a donacije od 40 evra i više se odbijaju od poreza. Sva primanja će ići ka Missing Children Europe, kako bi se pomoglo ovoj organizaciji da uđe u trag nestaloj deci.  Kampanja će se voditi mesec dana u nekoliko evropskih zemalja, među kojima su Belgija, Portugal, Italija, Francuska i Srbija.“

poster

(Prevod ASTRA)

 

Missing Children Europe (MCE) je evropska federacija za nestalu i seksualno eksploatisanu decu, koju čini 30 organizacija iz 26 evropskih zemalja.  Ova federacija okuplja organizacije koje su posvećene sprečavanju nestanka dece, pružanju pomoći nestaloj deci i njihovim porodicama, kao i zaštiti dece od svih rizika koji mogu dovesti do njihove izloženosti nasilju i zlostavljanju usled nestanka.

Poster kampanje Missing Children Europe

Scroll to Top