Facebook Pixel Code

Učešće na radionici „Efektivno izveštavanje o migracijama“

U okviru E³J projekta, COPEAM je organizovao prvi međunarodne trening/radionicu posvećenu „Efektivnom izveštavanju o migracijama“, u Beogradu od 20. do 22. februara 2023. Radionica je namenjena medijskim profesionalacima iz Evropske unije i zemalja u pridruženju, i održana je u prostorijama Radio televizije Srbije (RTS).

Obuka „Efektivno izveštavanje o migracijama” – koje se održavaju i onlajn i uživo – imaju za cilj da unaprede kvalitet medijskog izveštavanja o migracijama, pružanjem najnovijih dostupnih znanja kako bi se osiguralo da novinari i medijski profesionalci kompleksan kontekst migracija i njihov uticaj na kreiranje politika, ekonomiju, demografiju, životnu sredinu, bezbednost, obrazovanje i kulturu regiona – kako bi bolje informisali javnost o ovom složenom i često polarizovanom pitanju.

U okviru panela „Razumevanje ranjivosti: trgovina ljudima, krijumčarenje, migracije radne snage“, direktorka ASTRE Marija Anđelković govorila je o iskustvu ASTRE u radu sa migrantskom populacijom u riziku od trgovine ljudima, posebno trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije.

Drugu radionicu COPEAM će organizovati krajem 2023. za još jednu grupu novinara u drugoj zemlji.

Scroll to Top