Facebook Pixel Code

TRENINZI ZA NEVLADINE ORGANIZACIJE

Predstavnici ASTRE su 18. i 19. februara 2008. godine održali trening “Trgovina ljudima – osnovni pojmovi” za volontere Grupe 484 koji su uključeni u program rada sa licima koji se u Srbiji vraćaju iz zapadne Evrope na osnovu sporazuma o readmisiji. Treningu je prisustvovalo 25 učesnika iz više gradova u Srbiji. Cilj treninga je bio da se polaznicima pruže neophodna znanja o problemu trgovine ljudima i praktične veštine za kreiranje i vođenje preventivno-edukativnih radionica. Dok je prvi dan treninga je bio posvećen teorijskoj obradi problema trgovine ljudima i nekim njegovim aspektima, tokom drugog dana akcenat je bio na pojmu vršnjačke edukacije, konceptu edukativnih radionica – kako se vodi radionica, struktura radionice, kako se pripremiti, kako podstaći interaktivnost, šta raditi u slučaju treme i slično, a učesnici su, kroz praktičan grupni rad, napravili i predstavili svoje nacrte za preventivnu radionicu na temu trgovine ljudima. Pri obradi tema, akcenat je stavljan na potrebe i specifične karakteristike ciljne grupe sa kojima će polaznici treninga raditi, u smislu očekivanih načina regrutovanja i mogućih oblika prevencije.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“83″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

ASTRA je održala osnovni trening o problemu trgovine ljudima za predstavnike Mreže Odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS). Organizacije članice CHRIS mreže, u saradnji sa domaćim i međunarodnim organizacijama i institucijama, se bave pružanjem direktne pravne pomoći građanima i analizom postojećih podataka i monitoringom karakterističnih slučajeva nepoštovanja ljudskih prava u cilju izmena i dopuna postojeće zakonske i podzakonske regulative. Osnovni trening o trgovini ljudima je održan 27. oktobra 2007. godine u Nišu. Prisutni polaznici su imali priliku da saznaju nešto o pojmu trgovine ljudima, procesu trgovine ljudima, iskustvu ASTRA SOS telefona u pružanju direktne pomoći žrtvama trgovine ljudima, iskustvima iz sudske prakse i problemima u primeni člana 388 Krivičnog zakonika Srbije i druge relevantne zakonske regulative, tretmanu žrtve/oštećene(og) u sudskom postupku i konkretnim suđenjima u kojima je učestvovao pravni tim ASTRE.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top