Facebook Pixel Code

TRENING ZA PRIPADNIKE GRANIČNE POLICIJE

ASTRA je, u saradnji sa stručnjacima iz holandske kriminalističke policije i uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, realizovala trening za pripadnike policije na temu unapređenja njihovih veština komuniciranja sa žrtvama trgovine ljudima u cilju dobijanja validnog i kvalitetnog iskaza žrtve, koji je neophodan za istragu, ali izbegavajući da izlažu  žrtve sekundarnoj viktimizaciji. Veliku podršku u realizaciji ovog treninga ASTRA je dobila i od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Cilj treninga bio je da pomogne radnicima granične policije koji rade na terenu (tj. na samim graničnim prelazima) da steknu i/ili unaprede znanja i veštine kako bi lakše mogli da prepoznaju moguću žrtvu u veoma kratkom vremenu koje imaju na raspolaganju i da dalje adekvatno postupe kako bi olakšali njenu kasniju identifikaciju.

Trening je predvodio glavni policijski inspektor za suzbijanje trgovine ljudima holandske policije Henk Werson, sa svojim timom, posebno insistirajući na praktičnom provežbavanju tehnika razgovora, sa naglaskom na komuniciranju i prikupljanju informacija u slučaju postojanja jezičke barijere.

Trening je održan u Beogradu od 15. do 18. oktobra 2012. godine i okupio je 22 pripadnika/ce granične policije zaposlenih na graničnim prelazima iz svih sedam regionalnih centara.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“70″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

ASTRA je u periodu od 27. do 29. juna 2005. godine u Beogradu, uz podršku CRS, održala osnovni trening o problemu trgovine ljudima za 27 pripadnika pogranične policije. Cilj ovog trodnevnog treninga je bio edukacija radnika pogranične policije o trgovini ljudima, sa posebnim osvrtom na policijske procedure u vezi sa rešavanjem ovog problema, kao i saradnja policije sa drugim vladinim institucijama i nevladinim organizacijama koje se bave problemom trgovine ljudima. Predavači na treningu su bili stručnjaci iz Ministarstva unutrašnjih poslova i ASTRE, koji, pored teorijskog znanja, poseduju i značajno praktično iskustvo stečeno višegodišnjim “radom na terenu”. Polaznici treninga su u obavezi da svojim neposrednim kolegama prenesu stečena znanja i iskustva.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top