Facebook Pixel Code

Trening „Bezbednost i digitalno doba iz feminističke perspektive“: Kako razumemo pitanja bezbednosti?

Predstavnica ASTRE Mirjana Mitić bila je učesnica treninga „Bezbednost i digitalno doba iz feminističke perspektive“ koju je organizovao Alternativni centar za devojke iz Kruševca u periodu od 19. do 22. marta.

Trening su držale dugogodišnje aktivistkinje, istraživačice i edukatorke u oblasti ljudskih prava, ali i digitalnih sigurnosti – Andrijana Kocić, Jelena Memet, Selena Simić i Valida Hromadžić.

Neke od tema o kojima se razgovaralo jesu načini na koje razumemo informaciono-komunikacione tehnologije, pitanja bezbednosti, privatnosti i rodno zasnovanog nasilja u kontekstu ženskih prava, ali i rizici na individualnom ili organizacijskom nivou sa kojima se suočavamo kada internet koristimo kao alat pri zagovaranju neke društvene promene.

Trening je bio prostor za razmenu iskustava, mišljenja i znanja o pitanjima bezbednosti i privatnosti na internetu.

Takođe govorilo se i o pitanjima razvoja ličnih i organizacijskih strategija za prevazilaženje različitih izazova sa kojima se aktivistkinje suočavaju u svom svakodnevnom životu.

Cilj treninga je povezivanje i jačanje ličnih i organizacionih kapaciteta aktivistkinja u borbi protiv rodno zasnovanog digitalnog nasilja kroz primenu i razumevanje koncepta digitalne i integrisane bezbednosti.

Scroll to Top