Facebook Pixel Code

Reuformator-bilten koalicije prEUgovor o poglavljima 23 i 24

Bilten „rEUformator“ je namenjen profesionalcima, državnim službenicima, studentima, novinarima, predstavnicima civilnog društva i građanima zainteresovanim za praćenje politika iz dva najvažnija poglavlja u procesu pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

Izašao je sedmi broj biltena rEUformator koalicije prEUgovor koji se bavi izborima održanim u aprilu 2016. godine, sa posebnim osvrtom na finansiranje kampanje i povezanost izbornog procesa sa evropskim integracijama. REUformator donosi informacije o tome šta nas očekuje nakon otvaranja poglavlja 23 i 24 krajem juna ove godine.

U ovom broju biltena je analiziran i Prednacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici i predstavljamo trogodišnji izveštaj o pravosudnim procesima protiv osumnjičenih za koruptivna krivična dela. U rubrici “Evropa” možete pročitati o  tome koliko je odluka građana Velike Britanije o članstvu u Evropskoj uniji povezana sa kvalitetom javnih usluga, kao i kako će nova ovlašćenja Evropola uticati na borbu protiv terorizma i sajberkriminala. Na kraju, u biltenu su dostupne informacije o zaštiti žrtava trgovine ljudima u četiri zemlje regiona, kao i o kampanji Evropske mreže „Žene protiv nasilja”.

Ideja koalicije prEUgovor je da ovim biltenom predstavi i aktivnosti organizacija građanskog društva, koje imaju veze sa poglavljima 23 i 24. O tome možete čitati u rubrikama Srbija analiza i Zanimljivosti. Nadamo se da će vam pripremljene teme biti korisne kako biste lakše razumeli pregovaračka poglavlja 23 i 24. Koaliciju prEUgovor pratite na društvenim mre­žama TviterFejsbuk, gde nas možete obavestiti o čemu želite da čitate u narednim brojevima biltena rEUformator.

Sve dosadašnje brojeve biltena rEUformator možete pronaći na zvaničnom sajtu koalicije prEUgovor.

 

 

 

Scroll to Top