Facebook Pixel Code

Radionica planiranja aktivnosti u okviru projekta „Sprečavanje i suzbijanje trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu“

18–19.06.2019, Skoplje, Severna Makedonija – Radionica planiranja aktivnosti na novom Regionalnom projektu pod nazivom „Sprečavanje i suzbijanje trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu“ koji trenutno sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i koji je odobrilo nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, održana je u Skoplju 18. i 19. juna 2019. godine. Cilj projekta je da poboljša položaj (potencijalnih) žrtava trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu kod mešovitih migratornih tokova, kao i položaj lokalnog stanovništva. Stoga je usredsređen na tri oblasti: sprečavanje, zaštita i partnerstvo. Strateški partner ovog projekta biće Regionalna inicijativa za migracije, azil i i izbeglice (MARRI), a projektne aktivnosti realizovaće se u skladu sa pristupom sa više nivoa.

Cilj radionice planiranja je da okupi sve aktere iz javnog sektora i civilnog društva relevantne za realizaciju projekta da bi razgovarali o projektnim aktivnostima i izradili operatvini plan projekta, uključujući i međuciljeve, radne pakete i vremensku dinamiku za tri godine trajanja projekta.

Radionici su prisustvovali predstavnici partnerskih vladinih I nevladinih organizacija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Severne Makedonije, kao i predstavnici relevantnih aktera iz Srbije: nacionalni koordinator za suzbijanje trgovine ljudima gospodin Mitar Đurašković, Maja Misković iz Sektora za međunarodnu saradnju, EU poslove i planiranje Odeljenje za upravljanje projektima, Ministarstva unutrašnjih poslova, direktorka Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima gospođa Aleksandra Ljubojević, gospođa Jasmina Ivanović iz Sekretarijata za socijalnu zastitu, predstavnici Komesarijata za izbeglice I migracije Republike Srbije, Dragana Stojanović – direktorka NVO SRH I Marija Anđelković – direktorka NVO ASTRA.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top