Facebook Pixel Code

Prikupljene donacije za ekonomsko osnaživanje žrtava trgovine ljudima

Već petu godinu za redom, Međunarodni klub žena organizuje neformalnu akciju, tihu Aukciju torti, koja se ove godine održala 19. maja, u In Hotelu. Glavni sadržaj je bila aukcija torti, ali pored toga prisutni su mogli da učestvuju i u lutriji putem koje su se dobijale vredne nagrade.

Ova zanimljiva i humanitarna akcija se odigrava po principu donacije torti, koje su izložene i privlače kupce koji se nadmeću za cenu. Sav prikupljeni novac od aukcije odlazi u humanitarne svrhe, najugroženijim grupama u društvu. Ovoga puta, članice Međunarodnog kluba žena su odlučile da donacije ustupe organizaciji ASTRA i na taj način obezbede žrtvama trgovine ljudima u našoj zemlji brži i efikasniji proces reintegracije i socijalne inkluzije nakon izlaska iz lanca trgovine ljudima. ASTRA će od prikupljenog novca sprovesti program ekonomskog osnaživanja žena žrtava trgovine ljudima kroz različite radionice i treninge.

ASTRA se zahvaljuje Međunarodnom klubu žena koje bezrezervno pružaju svoju pomoć i podršku onima kojima je potrebna, kao i svim individualnim donatorima koji su učestvovali u aukciji i kupili torte.

Scroll to Top