Facebook Pixel Code

Priključili smo se mreži EIN (The European Implementation Network)

ASTRA se priključila mreži EIN (The European Implementation Network) koja je posvećena potpunom, konzisentnom i efektivnom sprovođenju presuda Evropskog suda pravde. Misija mreže EIN je da izgradi i ojača sposobnost advokata, nevladinih organizacija i zajednice da pristupe svim strukturama Saveta Evrope i da doprinose boljoj implementaciji presuda; da zagovaraju sprovođenje presuda u potpunosti u pojedinačnim slučajevima, kao i da pruže podršku strukturama koje učestvuju u sprovođenju presuda.

ASTRA je postala članica EIN mreže u julu 2018. godine kao organizacija koja poseduje veliko iskustvo u unapređivanju pravnog i institucionalnog okvira u slučajevima trgovine ljudima, nestale dece i nestalih beba. Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo imati priliku da doprinesemo radu EIN mreže u cilju jačanja implementacije presuda Evropskog suda pravde u praksi.

ASTRA će učestvovati u ispunjavanju dugoročnih ciljeva EIN mreže u narednom periodu:

  • Zagovaranje za efektivnije sprovođenje presuda kroz jačanje struktura i procesa, povećanjem transparentnosti i većim učešćem civilnog društva;
  • Podizanje kapaciteta nevladinih organizacija i civilnog društva da se priključe procesu implementacije kako u Savetu Evrope, tako i na nacionalnom novou;
  • Razmena informacija između partnera mreže EIN i Saveta Evrope, kao i jačanje saradnje EIN partnera i donosilaca odluka Saveta Evrope.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top