Facebook Pixel Code

Predstavljena prezentacija “Uloga linije 116 000 u pružanju podrške u slučajevima nestale dece u Srbiji – prikaz dosašnjeg rada i sinhronicitet sa sistemom PRONAĐI ME”

Predstavnica ASTRE Marija Vukašinović održala je u četvrtak 4. aprila prezentaciju na temu “Uloga linije 116 000 u pružanju podrške u slučajevima nestale dece u Srbiji – prikaz dosašnjeg rada i sinhronicitet sa sistemom PRONAĐI ME” (The role of 116000 Hotline in providing support on Missing children cases in Serbia – A decade of work and synchronicity with  “Find Me system(Amber Alert)”).

Prezentacija je održana online, a u organizaciji Globalne Mreže za Nestalu Decu – GMCN (International Center for Missing and Exploited Children) i prisustvovalo je 24 drugih zemalja članica kao i 2 zemlje posmatrači – kandidati za ulazak u mrežu. Teme prezentacije pokrile su:

–          prikaz dosadašnjeg rada uz osvrt na razvoj linije, trendovi, statistika

–          multisektorska saradnja na slučaju: prikaz primera iz prakse

–          uvođenje sistema PRONAĐI ME

–          preporuke za unapređenje prakse

Cilj sastanka bio je da se sve prisutne članice detaljnije upoznaju sa situacijom i trendovima u vezi sa linijom 116 u Srbiji kao i dosadašnjim ASTRINIM iskustvom, te razmena znanja, izazova i primera dobre prakse među orgnaizacijama članicama Mreže.

Scroll to Top