Facebook Pixel Code

Predstavljanje nezavisnog izveštaja o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24

Koalicija prEUgovor će predstaviti najnoviji nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblastima pravosuđa i osnovnih ljudskih prava (poglavlje 23) i slobode, bezbednosti i pravde (poglavlje 24) na konferenciji u Medija centru u petak, 20. maja sa početkom u 11:30 časova. 

Pored ključnih preporuka za napredak u poglavljima 23 i 24, posebno će se analizirati šta “slučaj Savamala” govori o stanju vladavine prava, koliko je (ne)transparentno finansirana izborna kampanja, kao i važnost rodne ravnopravnosti u okviru Poglavlja 23. Na skupu će biti predstavljene i istraživačke priče koje su nastale u okviru projekta koalicije prEUgovor.

Ispred koalicije prEUgovor na konferenciji će govoriti:

  • Predrag Petrović, Beogradski centar za bezbednosnu politiku;
  • Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija;
  • Tanja Ignjatović, Autonomni ženski centar;
  • Ivana Jeremić, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije;
  • Milan Aleksić, Centar za primenjene evropske studije.

Moderatorka: Sonja Stojanović Gajić, Beogradski centar za bezbednosnu politiku.

Molimo vas da prisustvo skupu potvrdite najkasnije do četvrtka, 19. maja, u 17 časova, mejlom na adresu preugovor@gmail.com ili telefonom na broj 011/3287-226.

Koalicija prEUgovor je formirana sa ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije EU, sa akcentom na poglavljima 23 i 24.  Misija prEUgovora je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces EU integracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije.

Aktivnosti prEUgovora možete pratiti i na zvaničnom sajtu www.preugovor.org, kao i na  Fejsbuk stranici i Tviter nalogu.

 

Scroll to Top