Facebook Pixel Code

Predstavljanje nezavisnog izveštaja o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24 pregovora sa EU

Glavne teme na konferenciji koju organizuje koalicija „prEUgovor“  su analiza toka pregovora o članstvu u Evropskoj Uniji i učešća civilnog društva u tom procesu, kao i analiza propusta u borbi protiv korupcije i zaštiti slobode izražavanja

Koalicija „prEUgovor“ će 14. novembra u 11 sati na konferenciji u Medija centru predstaviti nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblastima pravosuđa i osnovnih ljudskih prava ( Poglavlje 23) i slobode, bezbednosti i pravde ( Poglavlje 24).

Pored pregleda stanja u ključnim poglavljima pregovora sa EU, na skupu će biti predložene i preporuke Vladi Srbije za efikasnije sprovođenje neophodnih reformi i efektivnije uključenje civilnog društva u proces pregovora sa EU. Posebna pažnja će biti posvećena Akcionom planu za poglavlje 23 i analizi rada državnih organa tokom vanredne situacije uzrokovanu poplavama u maju.

Na skupu će govoriti:

Sonja Stojanović Gajić, direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP)

Branko Čečen, direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS)

Bojana Medenica, izvršna direktorka Transparentnosti Srbija (TS)

Zbog kapaciteta sale molimo Vas da prijavite učešće na skupu mejlom na adresu prEUgovor@gmail.com

Koalicija „prEUgovor” je formirana sa ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, sa akcentom na poglavljima 23  i 24. Misija „prEUgovora” je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces EU integracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije.

Koaliciju „prEUgovor” čine: Akcija protiv trgovine ljudima – ASTRA, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).

Više o aktivnostima prEUgovora možete saznati na zvaničnoj Fejsbuk stranici kao i Tviter nalogu.

logo preugovorIzradu izveštaja i organizaciju konferencije podržala je TACSO kancelarija u Srbiji, projekat koji sprovodi SIPU International i partnerski konzorcijum. Ovaj projekat finansira Evropska unija.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top