Facebook Pixel Code

Predstavljanje Izveštaja „Senka nad Srbijom“ pred UN Komitetom za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena – Ženeva, 15 -18. jul 2013.

Delegacija Vlade Republike Srbije predstavila je Drugi i Treći periodični izveštaj o primeni Konvencije o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena (CEDAW), na 55. zasedanju UN Komiteta za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena, koje je održano u Ženevi 18. jula 2013. godine. Predstavnici Vlade govorili su o zakonodavnim i institucionalnim merama preduzetim u Srbiji u cilju unapređenja položaja žena u zemlji.

Kao odgovor na državni izveštaj, Komitetu je dostavljen i izveštaj „Senka nad Srbijom” koji su sačinile nevladine organizacije Autonomni ženski centar, ASTRA, Žene u crnom, Labris i Glas razlike. U ovom izveštaju navodi se da u Srbiji još uvek postoje sistemske prepreke za zaštitu ženskih ljudskih prava i traži se od CEDAW komiteta da postavi striktne zahteve Republici Srbiji kako bi se žene zaštile od izrazitog urušavanja njihovih prava.

Snimak predstavljanja državnog izveštaja dostupan je na stranici http://www.treatybodywebcast.org/cedaw-55-session-serbia/ a više informacija o procesu i učesću NVO procitajte na <http://www.womenngo.org.rs/cedaw>.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top