Facebook Pixel Code

Predavanje na Pravnom fakultetu u okviru kursa INTERNATIONAL REFUGEE LAW

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, zajedno sa Institutom za humanitarno pravo iz San Rema i Kancelarijom UNHCR-a u Beogradu, u letnjem semestru 2022. organizuje specijalistički kurs na temu International Refugee Law.

U četvrtak, 5. maja, polaznici/e, studenti master i doktorskih studija, kursa biće u prilici da slušaju predavanje o trgovini ljudima i krijumčarenju migranata. Ova sesija bi trebalo da obuhvati sledeće teme: Smuggling and trafficking in situations of displacement ● Human Trafficking – definition, legal framework ● Migrant Smuggling – definition, legal framework ● Connections and distinction of the terms ● Identification of victims of human trafficking ● Protection of victims of human trafficking. Predavačice će biti Marija Anđelković, direktorka ASTRE, i Miroslava Jelačić, menadžerka Centra za migracije Grupe 484.

Kurs se održava onlajn i na engleskom jeziku, a obuhvata najrazličitije teme koje se odnose na oblast međunarodnog izbegličkog prava, od relevantnog međunarodnog i regionalnog okvira, pojma izbeglice, prava i načela iz Konvencije o statusu izbeglica, osetljivih kategorija izbeglica, trajnih rešenja i sl.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top