Facebook Pixel Code

Predavanje na Johns Hopkins Univerzitetu o ulozi OCD u obezbeđivanju pristupa pravdi i pomoći žrtvama trgovine ljudima

Univerzitet Johns Hopkins SAIS Evropa u Bolonji, Italija, u okviru serije predavanja o fenomenu trgovine ljudima, 14. aprila, sa početkom u 18 i 30, organizuje predavanje o ulozi  organizacija civilnog društva u obezbeđivanju pristupa pravdi i pomoći žrtvama trgovine ljudima u cilju radne eksploatacije. O ovoj temi studentima SAIS Evropa govoriće direktorka ASTRE Marija Anđelković, a na osnovu višedecenijskog rada u ovoj oblasti.

Događaj će se održati u hibridnom modu. Studenti, nastavnici i osoblje SAIS Europe lično će prisustvovati događaju. Spoljni gosti su dobrodošli da učestvuju tako što će se registrovati za onlajn vebinar koristeći link ispod.

PRIJAVA LINK!

Prenosimo tekst najave: Marija Andelković je direktorka i jedna od osnivačica NVO ASTRA Akcija protiv trgovine ljudima, prve nevladine organizacije za borbu protiv trgovine ljudima u Srbiji. Ona je po zanimanju pravnica sa više od 20 godina iskustva u oblasti rodno zasnovanog nasilja i jedna od prvih aktivistkinja civilnog društva koja je pokrenula pitanje trgovine ljudima u regionu Balkana, zalažući se za unapređenje položaja žrtava i poštovanje prava žrtava. Organizacija koju vodi ima iskustva u ukazivanju direktne pomoći žrtvama u više od 500 slučajeva, kao i u aktivnostima prevencije i edukacije kao trener i predavačica u Srbiji i inostranstvu, prenoseći svoje iskustvo u borbi protiv trgovine ljudima profesionalcima iz državnih institucija i nevladinih organizacija. Bila je član radnih grupa za izradu i praćenje strateških dokumenata za borbu protiv trgovine ljudima u Srbiji. Autorka je brojnih publikacija, priručnika, članaka i izveštaja u senci o trgovini ljudima. Njen rad i rad ASTRE uticali su na oblikovanje i sprovođenje politike i prakse u ovoj oblasti širom regiona.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top