Facebook Pixel Code

pASTRA delikatesni ponedeljak

Predstavnice organizacije ASTRA su 04.12.2017. organizovale Delikatesni ponedeljak u KC gradu, a na njihovom aktivističkom meniju su bili dokumentarni video radovi i preventivni lifleti u cilju sprečavanja trgovine ljudima među migrantskom populacijom iz nove kampanje „Migracije su OK. O ljudima se radi“. Za DJ pultom je Jovana iz Girl Panica podizala atmosferni pritisak, a kuhinjski sto je obilovao pastom prelivenom sosom od piletine i pečuraka, ili pak za vegeterijance sa brkolijem i pečurkama. Gosti su mogli da se zaslade ukusnim kolačima sa višnjama ili malinama.

Tokom ovog događaja prisutni su imali priliku da pogledaju video radove iz nove ASTRINE kampanje koja je nastala u sklopu projekta „Ja sam izbeglica-Ja sam doseljenik-Ja sam čovek“ . Video radovi pokazuju scenu u kojoj migrantska porodica prekida snimanje srpskog SF filma. Reakcija režije je nerazumevanje i postavljanje pitanja šta oni tu rade. Glavni glumac Dragan Mićanović reguje na jedan sasvim normalan, ljudski način i govori da je sve u redu, da ljudi samo prolaze, migracije su OK i treba ih prihvatiti jer se o ljudima radi. Poruka koju šaljemo jeste da koliko god migracije bile „zona zapadnih portala“ želimo da naše društvo reaguje pozitivno u cilju integracije migranata i uključivanje u sve društvene tokove. Takođe, kampanjom i drugim materijalima želimo da skrenemo pažnju kako migrantske populacije, ali i šire javnosti da su migrant jedna od ranjivih grupa u društvu koja može biti u riziku od različitih vrsta eksploatacije.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“88″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top