Facebook Pixel Code

Partnerstvo medija i NGO: IZVEŠTAVANJE O TRGOVINI LJUDIMA

U sredu, 20. aprila, u 15 časova, La Strada International i Journalismfund.eu kroz Program razotkrivanja modernog ropstva organizuju vebinar o ulozi medija u podizanju svesti o trgovini ljudima, smanjenju ranjivosti (potencijalnih) žrtava i načinima pozivanja vlada, donosilaca odluka i organa za sprovođenje zakona na odgovornost. Glavni fokus biće stavljen na saradnju nevladinih organizacija i (istraživačkih) novinara; međusobna očekivanja od ovakvih partnerstava i preporuke za njihovo unapređenje, uz poštovanje nezavisnosti novinara. Govornici su Suzan Hof (LSI), Marija Anđelković (ASTRA), Saša Dragojlo (novinar BIRN-a) i Lam Le (nezavisna novinarka).

LINK ZA PRIJAVU!

Pored navedenog, biće reči i o izazovima sa kojima se suočavaju NVO i novinari tokom saradnje kao i najboljim praksama. Kako se jedan od izazova sa kojima se NVO i novinari suočavaju jeste i mešanje pravnih pojmova u izveštajima medija, ukratko ćemo objasniti i pravni okvir o trgovini ljudima.

Teme o kojima će se diskutovati:

  • Trgovina ljudima (i srodni zločini): šta novinar treba da zna i razmotri pre nego što istražuje/objavljuje o trgovini ljudima – Suzanne Hof, La Strada International.
  • Šta nevladine organizacije preporučuju novinarima koji izveštavaju o slučajevima trgovine ljudima? Saradnja NVO i novinara u Srbiji – Marija Anđelković, ASTRA.
  • Praktični saveti: kako primeniti i koristiti ovaj pravni okvir u trenutku izveštavanja? Kako najbolje sarađivati sa nevladinim organizacijama? Šta treba i šta ne treba raditi? – Saša Dragojlo, novinar BIRN-a, i Lam Le, nezavisna novinarka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top