Facebook Pixel Code

Obuka za rad na ASTRA SOS telefonu

ASTRA je organizovala obuku za rad na licenciranom SOS telefonu za žrtve trgovine ljudima, u periodu od 13-16. novembra 2018. godine. Polaznice obuke su imale priliku da usvoje znanje od starijih koleginica iz feminističkog pokreta, da se upoznaju sa okvirima rada ženskih organizacija, solidarnošću, umrežavanjem žena, kao i sa počecima, vrednostima i principima rada na SOS telefonu. Takođe, mlade socijalne radnice, psihološkinje, defektološkinje, studentkinje humanističkih nauka su slušale o problemu trgovine ljudima, specifičnosti traume nakon izlaska iz lanca trgovine ljudima, psihičkim i fizičkim posledicama trgovine ljudima, kao i pravnim okvirima u našoj zemlji i njihovoj primeni u praksi. Nakon teorijskog dela, predviđeno je da se obuka nastavi u praktičnom obliku rada na SOS telefonu, u trajanju od tri meseca, a jedan deo paktičnog rada predavačice su sprovele i tokom četvorodnevne obuke.

Verujemo da će ovakav vid edukacije doprineti oplemenjivanju ASTRA tima novom energijom, znanjem i iskustvom mladih stručnjakinja.

Organizaciju i realizaciju SOS instruktaže je podržala Misija OEBS-a u Srbiji. Zahvaljujemo se dugogodišnjim saradnicama koje su zajedno sa aktivistkinjama ASTRE učinile da obuka bude uspešna i značajna za učesnice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top