Facebook Pixel Code

Obuka za prosvetne radnike o prevenciji i borbi protiv trgovine decom

Danas, 24. novembra, započeo je trodnevni trening o prevenciji i borbi protiv trgovine decom namenjen radnicima u prosveti. Trening je organizovan sa ciljem podizanja svesti i senzibilizacije prosvetnih savetnika o složenosti problema trgovine decom, kao i o faktorima rizika i ranjivosti dece na trgovinu ljudima. Uz to, namera organizatora bila je i pokrenuti diskusiju o ulozi prosvetnih savetnika u prevenciji i suzbijanju trgovine decom, i proširiti njihovu percepciju o mogućem učešću u otkrivanju, obraćanju i upućivanju dece potencijalnih žrtava trgovine.

Zbog pandemije COVID19 i propisanih mera za suzbijanje širenja virusa, trening je prilagođen onlajn verziji. Prosvetni savetnici će biti u prilici da se upoznaju sa osnovnim konceptima i trendovima vezanim za trgovinu ljudima i trgovinu decom, kao i zakonodavnim, institucionalnim i operativnim okvirima u Srbiji koji regulišu bezbednost dece. Kroz ove tematske oblasti oko 20 polaznika/ca vodi edukativni tim ASTRE, koji čine: Marija Anđelković, Jasmina Krunić i Marija Vukašinović.

Obuka je organizovana kao deo projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Srbiji“, koji se realizuje u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope „Horizontal Facility for the Western Balkans and Turkey II“.

Scroll to Top