Facebook Pixel Code

Konferenciju o trgovini ljudima u cilju radne eksploatacije

ASTRA – Akcija protiv trgovine ljudima organizovaće Konferenciju o trgovini ljudima u cilju radne eksploatacije na kojoj će biti reči o pravima radnika, eksploataciji radnika i poboljšanju politika u ovoj oblasti, kako u pogledu prevencije, otkrivanja i krivičnog gonjenja počinilaca, tako i u pogledu odgovarajuće identifikacije i tretmana žrtava radne eksploatacije.

Konferencija će biti održana

 u Beogradu, Srbija

01. i 02. marta 2012. godine

Radna eksploatacija kao oblik trgovine ljudima je u porastu poslednjih nekoliko godina, što potvrđuju i podaci ASTRA SOS telefona, ali i drugih relevantnih aktera u borbi protiv trgovnine ljudima u našoj zemlji. Uzlazni trend u broju otkrivenih slučajeva radne eksploatacije nije zabeležen samo u Srbiji, već i u ostatku Evrope.

Beogradska Konferencija o trgovini ljudima u svrhu radne eksploatacije okupiće učesnike iz Srbije, Evrope i Evroazije sa ciljem razgovora o različitim problemima u vezi sa eksploatacijom radnika i trgovinom ljudima. Tokom konferencije, učesnici, ASTRA i partneri će zajedno raditi na formulisanju preporuka za unapređenje politike u ovoj oblasti.

Konferencija se organizuje u okviru projekta „Make it work – fighting trafficking and exploitation of workers“ koji finansira Evropska unija u okviru programa „Podrška civilnom društvu“.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top