Facebook Pixel Code

„GOLE ČINJENICE” (2008)

GOLE ČINJENICE je peta anti-trafiking kampanja koju ASTRA vodi od početka svog rada. Cilj ove kampanje je da podseti kako širu javnost, tako i državne organe, da je problem trgovine ljudima u našoj zemlji i dalje prisutan, što se u društvu koje sve više toleriše nasilje i kršenje ljudskih prava često zaboravlja.

Prvi deo kampanje, vođen tokom juna 2008. godine, bio je usmeren na prevenciju problema i najčešće načine vrbovanja, i nosio je poruku INFORMIŠI SE, jer je manja verovatnoća da će informisani i svesni građani i građanke nasesti na zamke trgovaca ljudima i njihove sumnjive ponude. Drugi deo kampanje je krenuo krajem septembra uz poruku PRIJAVI! Smatramo da svi mi kao građani ove zemlje ne smemo da budemo ravnodušni prema činjenici da neke žene, deca i muškarci oko nas žive kao robovi. Naprotiv, treba da zauzmemo proaktivan stav i prijavimo eventualna saznanja i sumnje koje imamo. Samo na taj način, zajedničkim naporom, imaćemo šansu da izgradimo društvo u kakvom želimo da živimo, gde je svaki pojedinac slobodan i uvažen.

GOLE ČINJENICE u ASTRINO i svoje ime izgovaraju Jugoslav Ćosić, Milutin Petrović, Ivan Tasovac, Dejan Anastasijević, Željko Bodrožić, Branislav Lečić i Vukašin Marković. Oni su izabrani kao muškarci koji su uspeli da zadrže profesionalni i lični kredibilitet i koji su poznati po insistiranju na saopštavanju istine.

Kampanju GOLE ČINJENICE podržali su Misija OEBS u Srbiji i ADA – Austrijska agencija za razvoj i saradnju.

 Na Noći reklamoždera, koju je u Beogradu 5. decembra 2008. godine organizovala agencije Superstar, kampanja protiv trgovine ljudima GOLE ČINJENICE je proglašena za najbolju non-profit kampanju 2008. godine u Srbiji.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“37″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top