Facebook Pixel Code

Četiri osobe uhapšene zbog trgovine ljudima u cilju seksualne eksploatacije

U Šapcu i Beogradu uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima. Oni su državljanku Srbije iskoristili i vrbovali za prostituciju u Grčkoj, saopštila policija.

Policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, na teritoriji Beograda i Šapca uhapsila Ž. R. (31), D. M. (56), G. P. (35) i B. M. (29), zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Postoji sumnja da su oni, u dogovoru sa državljanima Grčke, u decembru 2013. godine pronašli državljanku Srbije, zavisnika od narkotika, iskoristili njeno stanje i vrbovali je za prostituciju u Grčkoj, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Potom su je sakrivali sedam dana u stanu u Šapcu, gde su je pripremali za put tako što su je „odvikavali“ od konzumiranja narkotika i organizovali njeno prebacivanje autobusom u Solun u pratnji osumnjičenog Ž. R.

Osumnjičeni Ž. R. je u Solunu trebalo da je preda državljanima Grčke, koji su „imali zadatak da organizuju njenu eksploataciju u vidu prostitucije preko oglasa, od čega bi deo novca slali mesečno osumnjičenima u Srbiji“.

Osumnjičeni su privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, na čiji predlog im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Šapcu odredio pritvor, piše u policijskom saopštenju.

Izvor: RTS

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top