Facebook Pixel Code

BORBA PROTIV TRGOVINE LJUDIMA – PRIRUČNIK ZA NASTAVNIKE (2011)

„Borba protiv trgovine ljudima – priručnik za nastavnike“ je zamišljen kao resurs koji će pomoći nastavnicima da na zanimljiv način organizuju časove na kojima će se problem trgovine ljudima obrađivati, kao i da se pre svega sami upoznaju sa problemom trgovine ljudima, njegovim različitim aspektima i akterima koji im mogu pomoći u različitim oblicima prevencije.

Celokupan ASTRIN preventivno-edukativni rad sa zaposlenima u sistemu obrazovanja, uključujući i ovaj Priručnik, je rezultat našeg višegodišnjeg iskustva u borbi protiv trgovine ljudima (decom). Osmišljen je na osnovu rezultata naše svakodnevne prakse u prevenciji, edukaciji i sprečavanju ovog globalnog problema, pre svega uspešno obavljenih mnogobrojnih radionica (više stotina) na temu trgovine ljudima u celoj Srbiji koje sprovodi ASTRIN tim vršnjačkih edukatora, kao i na osnovu razmene iskustava i saradnje sa domaćim i regionalnim partnerima.

Priručnik se sastoji od šest odeljaka, od kojih svaki obrađuje određeni aspekt problema trgovine ljudima i sadrži opšte informacije za nastavnike/ce, predlog radionica, tj. načina na koje bi određene celine mogle da se obrade u okviru školskog časa, ideje za dodatne aktivnosti, predloge za organizovanje različitih anti-trafiking akcija u školi i propratne materijale. Svi materijali koji su potrebni za izvođenje radionica i uopšte za vođenje časa dati su u poglavlju „Prilozi“ na način koji omogućava lako fotokopiranje i umnožavanje.

„Borba protiv trgovine ljudima – priručnik za nastavnike“ je izrađen uz podršku OAK fondacije, norveškog Ministarstva spoljnih poslova  i Save the Children na srpskom i engleskom jeziku.

PREUZMI

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top