Facebook Pixel Code

ASTRA pokreće kampanju prikupljanja sredstava za urgentne potrebe žrtava trgovine ljudima

Tokom svog dvadesetogodišnjeg rada ASTRA je primila oko 38.000 poziva na SOS telefon i na osnovu njih identifikovala i različitim vidovima podrške pomogla preko 500 žrtava trgovine ljudima. Nakon spasavanja iz lanaca trgovine ljudima i primanja prve pomoći, žrtve trgovine ljudima ulaze u proces resocijalizacije koji je po pravilu dug, mukotrpan i prepun izazova − izložene su stigmi okoline i najbližeg okruženja, često odbačene od najbliže porodice, bez zaposlenja, i pritom se bore sa traumom i posledicama neljudskog tretmana kome su bile podvrgnute. Nedostaju im podrška i osnovna sredstva za život. Posledično, sve to nedostaje i njihovoj deci, te i ona stradaju.

Zato smo se odlučile da 30. oktobra pokrenemo kampanju za prikupljanje sredstava namenjenih urgentnim potrebama nekadašnjih žrtava trgovine ljudima i njihove dece na platformi Donacije.rs. Ukupan iznos sredstava koja sakupljamo iznosi 350.000 dinara i biće namenjena namirenju onih potreba koje su žrtve i njihova deca izdvojile/a kao najhitnije. To su paketi sredstava za higijenu dece i odraslih, obuća i odeća za decu i odrasle, hrana, ogrev, hitna mediciniska pomoć, troškovi regulisanja ličnih dokumenata, nastavak školovanja, kursevi i obuke za olakšavanje zaposlenja, sredstva za rad, kućni aparati, troškovi prevoza i užina za školarce…

Pozivamo humane, aktivne i društveno-odgovorne pojedince i pojedinke − kako bismo zajedničkim snagama pokušali da žrtvama trgovine ljudima i njihovim porodicama makar u nekom segmentu olakšamo svakodnevicu i vratimo im veru u ljude i njihove kapacitete za dobročinstvo.

Ako vam se čini da su sredstva koja možete da odvojite mala, imajte na umu da nas je dosta i da se promena pravi zajedništvom! 

ASTRA tim

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top