Facebook Pixel Code

ASTRA je postala članica GAATW mreže

ASTRA – Akcija protiv trgovine ljudima postala je članica Globalne alijanse protiv trgovine ženama (GAATW) 9. aprila 2014. godine. Globalna alijansa protiv trgovine ženama (GAATW) je alijansa preko 100 nevladinih organizacija iz Afrike, Azije, Evrope, Latinske Amerike, Karibskih ostrva i Severne Amerike. Članice GAATW mreže su anti-trafiking organizacije, organizacije koje se bave pravima migranata, udruženja osoba koje su preživele trgovinu ljudima, migranata, radnika u domaćinstvima i seksualnih radnica I radnika, te organizacije koje se bave ljudskim pravima, pravima žena ili učestvuju u pružanju pomoći.

GAATW promoviše i štiti prava svih migranata i njihovih porodica, pokušavajući da spreči da budu zloupotrebljeni u sve više globalizovanom tržištu rada. Radeći to, Alijansa nastoji da obezbedi primenu standarda koji se odnose na radnike migrante u formalnim i neformalnim oblastima rada – proizvodnji hrane i odeće, poljoprivredi i zemljoradnji, radu u domaćinstvima, seksualnom radu i drugim oblastima u kojima nisu iskorenjeni uslovi i prakse slične ropstvu.

Sekretarijat GAATW mreže nalazi se u Bankoku, na Tajlandu i ima ulogu koordinacionog tela Alijanse, koje je zaduženo za koordinaciju aktivnosti, prikupljanje i distribuciju informacija, kao i za zagovaranje ispred Alijanse na regionalnom i međunarodnom nivou.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top