Facebook Pixel Code

AKREDITOVANI PROGRAM ZA HRANITELJSKE PORODICE I SAVETNIKE ZA HRANITELJSTVO

ASTRIN pogram „Hraniteljska porodica kao mesto oporavka i reintegracije žrtava trgovine ljudima“ je akreditovan odlukom Odbora za akreditaciju Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu u okviru Programa mera i aktivnosti za stalno stručno usavršavanje stručnih radnika zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Ovaj program je namenjen profesionalcima koji rade u centru za porodični smeštaj dece i koji pružaju podršku hraniteljskim porodicama (koje brinu o deci bez adekvatnog roditeljskog staranja), kao i pružaocima usluga porodičnog smeštaja. Cilj programa je jačanje i razvoj kompetencija profesionalaca i pružalaca usluga porodičnog smeštaja za brigu o deci koja su žrtve trgovine ljudima. Ove obuke treba da doprinesu rešavanju postojećih problema u pružanju podrške i pomoći žrtvama trgovine ljudima, prvenstveno pospešenju društvene reintegracije maloletnih žrtava koja zavisi od emotivne podrške, adekvatnog smeštaja i zaštite koje postojeći sistem ne obezbeđuje, a hraniteljske porodice mogu da pruže.

Do sada su održana dva treninga:

– u Beogradu 27. i 28. aprila 2012. godine za savetnike za hraniteljstvo i hranitelje iz Beograda i Kolubarskog okruga

– u Banji Koviljači 4. i 5. juna 2012. godine za savetnike za hraniteljstvo i hranitelje Beograda i Mačvanskog okruga

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“81″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top