Facebook Pixel Code

AKREDITOVANI PROGRAM OBUKE ZA PRUŽAOCE SOCIJALNIH USLUGA

ASTRIN pogram „Podrška žrtvama trgovine ljudima u sistemu socijalne zaštite – otkrivanje, procena potreba i planiranje podrške“ akreditovan odlukom Odbora za akreditaciju Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu u okviru Programa mera i aktivnosti za stalno stručno usavršavanje stručnih radnika zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Cilj programa je osposobljavanje zaposlenih za pružanje adekvatne pomoći žrtvama trgovine ljudima u okviru svoje nadležnosti kroz sticanje znanja i razumevanje fenomena trgovine ljudima; usvajanje veština za prepoznavanje (potencijalnih) žrtava trgovine ljudima; razvoj osetljivosti i sticanje znanja i veština za komunikaciju sa žrtvom; upoznavanje postojećih mehanizama za borbu protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji i sagledavanje moguće saradnje; sticanje znanja i veština za procenu potreba i planiranje podrške žrtvi trgovine ljudima.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“75″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Na seminaru se tokom 16 sati, kroz mini predavanje trenera, PPT prezentacije i praktične aktivnosti učesnika koje su usmerene na razmenu iskustava i vežbanje na primerima, obrađuju sledeće teme: (1) šta je trgovina ljudima; (2) uzroci i faze procesa trgovine ljudima; (3) indikatori za identifikaciju žrtava trgovine ljudima; (4) karakteristike traume žrtava trgovine ljudima; (5) veština komunikacije sa žrtvom trgovine ljudima; (6) plan podrške žrtvama trgovine ljudima i mogući saradnici u zaštiti žrtava trgovine ljudima.

  • Prvi trening je održan 12. i 13. novembra 2010. godine u Beogradu, a prisustvovali su mu zaposleni/e u domovima za brigu o deci bez roditeljskog staranja iz Beograda i Pančeva.
  • Drugi trening održan je 15. i 16 aprila 2011. godine, a prisustvovali su mu predstavnici centara za socijalni rad iz Beograda.
  • Treći trening je održan 7. i 8. oktobra 2011. godine i prisustvovali su mu predstavnici centara za socijalni rad iz Subotice, Novog Sada, Požarevca, Ćuprije,  Niša, Kraljeva i Sremske Mitrovice, kao i novootvorenih skloništa za žrtve trgovine ljudima u Nišu i Novom Sadu.
  • Četvrti trening je održan 4. i 5. novembra 2011. godine uz prisustvo članova i članica Unije društava socijalnih radnika Srbije iz Novog Sada, Sombora, Rače, Aleksinca, Jagodine, Bora, Bujanovca, Surdulice, Preševa, Tutina, Medveđe i Leskovca.
  • Peti trening je održan 29. i 30. oktobra 2015. godine na bazi javne nabavke Centra za socijalni rad grada Novog Sada.
  • Šesti trening je održan 25. i 26. aprila 2016. godine na kome su prisustvovali pružaoci usluga iz centara za socijalni rad iz nekoliko opština u Beogradu (Zvezdara, Čukarica, Surčin, Zemun, Lazarevac, Obrenovac, Voždovac, Barajevo, Palilula, Mladenovac) i Stare Pazove.
  • Sedmi trening je održan 7. i 8. novembra 2016. godine na kome su prisustvovali pružaoci usluga iz centara za socijalni rad iz sledećih gradova: Novi Bečej, Sremska Mitrovica, Subotica, Šid, Srbobran, Ada, Bačka Palanka, Kikinda, Senta, Pančevo, Ruma, Obrenovac).
  •  Osmi trening je održan 8. i 9. maja 2017. godine na kome su prisustvovali pružaoci usluga iz centara za socijalni rad iz sledećih gradova: Apattin, Bor, Zaječar, Paraćin, Kladovo, Šabac, Bečej, Požarevac, Kovin, Negotin, Loznica, Bogatić.

Ukoliko ste zainteresovani da pohađate program „Podrška žrtvama trgovine ljudima u sistemu socijalne zaštite – otkrivanje, procena potreba i planiranje podrške“, prijavite se na prevencija@astra.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top