Facebook Pixel Code

Akcija „Astre“: Grafit protiv trgovine ljudima

R. B. | 01. 12. 2010.

Veliki grafit na zidu u Ulici Kralja Milana, oslikan juče preko puta Jugoslovenskog dramskog pozorišta, crvenim i belim slovima na crnoj podlozi poručuje: „Stop, deca nisu robovi”. Ovaj rad deo je kampanje koju je pokrenula “Astra”, nevladina organizacija posvećena borbi protiv svih oblika trgovine ljudima, naročito ženama i decom.

Na zidu je oslikan i veliki telefon sa brojem 011-3347-817, na kojem građani radnim danima od devet do 18 sati od volontera SOS službe dobiju sve informacije o problemu trgovine ljudima. Na SOS telefonu i žrtve i potencijalne žrtve, njihove porodice, kao i oni koji se nalaze u lancu trgovine ljudima ili su iz njega izašli bez adekvatne psihosocijalne pomoći mogu da dobiju podršku.

– Odlučili smo da oslikamo grafit u centru, kojim ćemo se obratiti pre svega mladima, ali i ostalim građanima, i ukazati na problem trgovine ljudima. Dobili smo podršku Opštine Vračar i Zavoda za zaštitu spomenika kulture – kaže Nataša Bošković, koordinatorka za odnose s javnošću u “Astri”.

Grafit su po kiši koja je juče neumorno padala oslikali Lortek (30) i TKV (22). Mladi umetnici kažu da su se rado odazvali pozivu jer je važno podići svest o problemu trgovine ljudima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top