Facebook Pixel Code

30. sednica CCPCJ − Prevencija ranjivosti i jačanje javnih politika važnih za sprečavanje komercijalnog seksualnog iskorišćavanja dece

U okviru tridesete sednice Komisije za sprečavanje kriminala i krivično pravo (CCPCJ), ASTRA je organizator jednog od događaja, u saradnji sa Misijom Ujedinjenog kraljevstva pri UN i Globalnom inicijativom protiv transnacionalnog organizovanog kriminala (GI-TOC).

Sednica se održava se onlajn od 17. do 21. maja. Sesija u organizaciji ASTRE zakazana je za utorak, 18. maj, od 9:00 do 9:50 h.

Tema je Prevencija ranjivosti i jačanje javnih politika važnih za sprečavanje komercijalnog seksualnog iskorišćavanja dece.

ASTRA, Misija Ujedinjenog kraljevstva pri UN i Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala (GI-TOC) predstaviće regionalnu procenu komercijalnog seksualnog iskorišćavanja dece (CSEC) na Zapadnom Balkanu.

Studija analizira ranjivost dece izložene komercijalnom seksualnom iskorišćavanju. Posebna pažnja posvećena je seksualnoj eksploataciji dece na internetu i riziku od seksualne eksploatacije dece u određenim oblastima, poput sektora putovanja i turizma, u marginalizovanimu zajednicama i tokom migracija.

Studija takođe analizira sistem zaštite dece i sposobnost organa nadležnih za sprovođenje zakona da se uhvate u koštac sa ovim problemom, kao i svest i spremnost vladinih institucija, civilnog društva i privatnog sektora da se bave problemom seksualne eksploatacije dece.

Događaj je moguće pratiti na ovom LINKu.

  • Uvodna reč: Michael Davidson, prvi sekretar, misija Ujedinjenog Kraljevstva pri UN
  • GI-TOC o ključnim nalazima: Livia Wagner, Kristina Amerhauser
  • ASTRA Srbija: Uloga civilnog društva i zaštita dece, Marija Anđelković
  • Sudski veštak za digitalne dokaze: Značaj tehničkih dokaza, Tomislav Ramljak
  • Britanska nacionalna agencija za kriminal: Uloga sprovođenja zakona i najbolje međunarodne prakse, Virginia Kiddle

Ostatak programa možete videti OVDE!

 

Scroll to Top