Facebook Pixel Code

РАДНA ГРУПЕ ЗА ИЗРАДУ НАЦИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА ЖРТАВА И СВЕДОКА КРИВИЧНИХ ДЕЛА u okviru projekta „Podrška žrtvama i svedocima krivičnih dela u Srbiji“ u poseti Švedskoj

Kao članica Radne grupe za itradu Strategije za ostvarivanje prava žrtava i svedoka krivičnih dela, u okviru projekta „Podrška žrtvama i svedocima krivičnih dela u Srbiji“, koji sprovodi Ministarstvo pravde, u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji i uz podršku Evropske unije, direktorka ASTRE je učestvovala u poseti švedskim institucijama i organizaciji civilnog društva u cilju razmene iskustva i informacija kada je u pitanju sistem podrške žrtvama. Tim iz Srbije, koji su činili predstavnici pravosuđa, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,Ministarstva unutrašnjih poslova, organizacija civilnog društva i Misije OEBS u Srbiji, je tokom dvodnevne posete imao priliku da razgovara sa predstavnicima Ministarstva pravde Švedske, policije, jedinici za podršku žrtvama pri sudu, kao i predstavnicima švedskih organizacija civilnog društva.

Sastanci su imali za cilj da učesnici razmene infromacije o načinima funkcionisanja različitih institucija iz sistema podrške žrtvama kako bi dobre prakse implementirali u Srbiji. Jedna od tema je bila i primena Direktive 2012/29/EU kojom se uspostavljaju minimalni standardi u vezi sa pravima, podrškom i zaštitom za žrtve krivičnih dela. Takođe, učesnici iz Srbije su se sastali i sa NJ.E. ambasadorom Republike Srbije u Švedskoj, Draganom Momčilovićem.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top