Facebook Pixel Code

MREŽA PSIHOTERAPEUTA

Mreža psihoterapeuta iz cele Srbije formirana je kao deo nastojanja ASTRE da razvije novi model pružanja sistematske i sveobuhvatne psihološke podrške osobama koje su preživele trgovinu ljudima. U okviru savremene paradigme mentalnog zdravlja jedan od važnih principa dobre prakse je dostupnost usluge –   pružanje neophodne nege u mestu u kome osoba zivi. Ova aktivnost otvara prostor za reintegraciju žrtava u regularne tokove života i dugoročno povećava mogućnost odgovornih izbora oslobođenih krivice i drugih teških emocija koje dramatična iskustva poput trgovine ljudima ostavljaju za sobom.

Mreža je formirana nakon što su u Beogradu 6. i 7. oktobra 2012. godine održana dva seminara kojima je  prisustvovalo 50 psihoterapeuta različitih orijentacija iz 30 gradova Srbije.

Učesnici seminara su, kroz teorijska predavanja i praktične vežbe, imali prilike da saznaju više o samom problemu trgovine ljudima i specifičnosti traumatskog iskustva izazvanog ovim oblikom organizovanog kriminala. Seminar je obuhvatio i poređenje rada sa različitim oblicima traumatskog iskustva koje klijenti mogu imati, kao i prikaz studije slučaja uspešne psihoterapije sa žrtvom trgovine ljudima.

Seminari su održani uz finansijsku podršku Evropske unije kroz EIDHR program i kompanije VIP.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”80″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top